Stand van zaken Quartier Geleen op 5 april

  

Per 1-4-2015 zijn wij gestart met het project Quartier Geleen. We hebben van MVGM/Delta Loyd de sleutels ontvangen van Gravenstraat 8 en 9. Gravenstraat 8 hebben we meteen ter beschikking gesteld aan de stichting EXPO voor de Mine-Art Holland expo. Gravenstraat 9 moet nog worden aangepast. Daar openen we met een Quartier Geleen expo op 2 mei 2015. Later volgen meer locaties.

Quartier Geleen projecten werken aan: kunst, cultuur, muziek, extra beleving, innovatieve bedrijvigheid en community building in het centrum van Geleen. En daardoor aan aanpak leegstand. In ons concept staan samenwerking, (her)ontdekken en uitdragen DNA Geleen met inwoners/klanten, leerwerkbedrijven, organiseren van beleving (activiteiten en uitstraling), vernieuwing en vestiging van nieuwe bedrijvigheid centraal. Daarbij zullen en willen we veel andere personen, bedrijven en organisaties betrekken.

De onderdelen van Quartier Geleen zijn:

Quartier Geleen – Cultuurwarenhuis
Quartier Geleen – Broedplaatsen
Quartier Geleen – Sociale horeca

Elk onderdeel zal op een eigen moment starten. Omdat de uitbouw van het Cultuurwarenhuis als is gestart hier alvast wat meer info hierover.

Cultuurwarenhuis Quartier Geleen
Een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium van, bij de start zo’n 500 m2 groot. Verdeeld over meerdere panden en met de wens te groeien tot ongeveer 800 m2 groot.
Ons voorbeeld is het tijdelijke Kunstwarenhuis VenD dat wij tijdens WMC in Kerkrade organiseerden in oude V&D. Exposities, verkoop, workshops en optredens door meer dan 200 (amateur) kunstenaars/ambachtslieden en enkele honderden muzikanten. Overigens worden de muziekevenementen alleen gebruikt om bezoekers te trekken voor de kunstenaars/ambachtslieden en de binnenstad. Er ontstaat nadrukkelijk geen apart structureel muziekpodium. Het Cultuurwarenhuis in Geleen stimuleert ook vestiging van kunstenaars, designers en ambachtslieden als zelfstandige bedrijven in leegstaande panden in Geleen. Geschikte kandidaten worden begeleid, doorgeleid en blijvend gecoacht. Een gebouw dat dienst doet als accu voor de binnenstad. Een gebouw waar steeds weer en steeds meer energie uitkomt. Er wordt gezorgd voor een Quartier Geleen route.

Quartier Geleen is een project van de Coöperatie K-oöp U.A. en velen anderen.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Geen categorie

3 Reacties op “Stand van zaken Quartier Geleen op 5 april

    • ans van de bergh

      hoi mark ikben ans weet je wel die vrouw die zondag kwam binnen lopenik heb de hulp aangeboden voor zondag de ramen te wassen trouwens il heb tl buisen en 2 spots en 4 leuke tafels voor decoratie hoe laat kunnen wij zondag afspreken laat even iets horen groetjes ans

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s