Verbindende opening expositie Build/Rebuild Quartier Geleen

    

Vandaag opende Quartier Geleen de eerste maandexpositie in Gravenstraat 9. In de ochtend bouwden de 10 deelnemende kunstenaars met medewerkers van Quartier Geleen deze bijzondere Build/Rebuild expo op. Deze expo is de hele maand mei te zien van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Rond 13.00 uur sprak wethouder Lebens een kort openingswoord. Daarna werd een silhouette van hem getekend. A.s. dinsdag 5 mei wordt dit kunstwerk verder afgemaakt.

De openingshandeling was bewust bescheiden gehouden. Vanaf 1 juni werkt Quartier Geleen namelijk vanuit panden aan de Markt. O.a. het oude pand van Hendriks. Vanuit deze locatie kan langer gewerkt worden aan de uitbouw van Quartier Geleen en activiteiten op straat. In principe tot april 2016. De Markt wordt hierdoor een levendige verbinding tussen de Hanenhof en het “plein”. Begin juni zal daarom een grotere openingsactiviteit worden georganiseerd op de Markt.

De opening van Build/Rebuild was succesvol. Een kleine 100 bezoekers bezochten deze eerste dag. Deelnemende en bezoekende kunstenaars legden contacten met elkaar en bespraken nieuwe plannen. De eerste stap naar interessante, nieuwe verbindingen. Later meer.

Binnenkort zullen we vertellen wat het thema wordt van de juni expositie. De oproep voor deelnemers volgt dan ook. Dit is trouwens een vaste werkwijze: maandthema bepalen en dan een open oproep voor deelnemers. Daarnaast kun je altijd je interesse uiten om mee te doen. Stuur dan een mail naar quartiergeleen@gmail.com. 

Verder willen we hier ook graag onze dank uitspreken voor de technische ondersteuning door Cultuurwerkplaats Zeezicht.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s