Vanaf 2 juni 2015 vindt u het Cultuurwarenhuis van Quartier Geleen  aan de Markt 97-98. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12-16 uur. Kijk altijd even onder Nieuws/blog voor actuele info.

Per 1-4-2015 waren we al gestart met het project Quartier Geleen. Toen kregen we van MVGM/Delta Loyd de sleutels van Gravenstraat 8 en 9. Dit voor de eerste 2 maanden. Gravenstraat 8 hebben we meteen ter beschikking gesteld aan de stichting EXPO voor de Mine-Art Holland expo. In Gravenstraat 9 openden we een Quartier Geleen expo op 2 mei 2015.   

Nu gaan we hiermee, zoals bedoeld, verder op Markt 97-98. De expo Mine-Art is (tijdelijk) weer alleen op Groenstraat 10A te zien.

Quartier Geleen projecten werken aan: kunst, cultuur, muziek, extra beleving, innovatieve bedrijvigheid en community building in het centrum van Geleen. En daardoor aan aanpak leegstand. In ons concept staan samenwerking, (her)ontdekken en uitdragen kracht Geleen met inwoners/klanten, leerwerkbedrijven, organiseren van beleving (activiteiten en uitstraling), vernieuwing en vestiging van nieuwe bedrijvigheid centraal. Daarbij zullen en willen we veel andere personen, bedrijven en organisaties betrekken.

De onderdelen van Quartier Geleen zijn:

Quartier Geleen – Cultuurwarenhuis
Quartier Geleen – Broedplaatsen
Quartier Geleen – Sociale horeca

Elk onderdeel zal op een eigen moment starten. Omdat de uitbouw van het Cultuurwarenhuis als is gestart hier alvast wat meer info hierover.

Cultuurwarenhuis Quartier Geleen
Een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium van, bij de start zo’n 500 m2 groot, nu in Markt 97-98 tijdelijk 200 m2. We hebben de wens te groeien tot ongeveer 800 m2 groot.
Ons voorbeeld is het tijdelijke Kunstwarenhuis VenD dat wij tijdens WMC in Kerkrade organiseerden in oude V&D. Exposities, verkoop, workshops en optredens door meer dan 200 (amateur) kunstenaars/ambachtslieden en enkele honderden muzikanten. Overigens worden de muziekevenementen alleen gebruikt om bezoekers te trekken voor de kunstenaars/ambachtslieden en de binnenstad. Er ontstaat nadrukkelijk geen apart structureel muziekpodium. Het Cultuurwarenhuis in Geleen stimuleert ook vestiging van kunstenaars, designers en ambachtslieden als zelfstandige bedrijven in leegstaande panden in Geleen. Geschikte kandidaten worden begeleid, doorgeleid en blijvend gecoacht. Een gebouw dat dienst doet als accu voor de binnenstad. Een gebouw waar steeds weer en steeds meer energie uitkomt. Er wordt gezorgd voor een Quartier Geleen route.

Quartier Geleen is een project van de Coöperatie K-oöp U.A. en velen anderen.

4 Reacties op “

  1. Gefeliciteerd al met jullie resultaat. Ik hoop er veel van te horen en zien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Prima, een vervolg op het Kunstwarenhuis in Kerkrade. Leuk om mee te doen. Veel Succes!

    Like

  3. Gita

    prima initiatief!!!

    Like

Plaats een reactie