Dinsdag 2 juni dicht door verhuizing

   
Dinsdag 2 juni verhuizen we naar Markt (oude pand Hendriks). Op die dag zijn we niet open voor publiek. Volg site en FB-page voor de nieuwe aankondigingen. 

Ter info. Deze verhuizing was gepland. De Markt wordt de basis van Quartier Geleen. 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Verhuizing naar Markt

  

Begin volgende week verhuizen we van de Gravenstraat naar de Markt. Oude pand van Hendriks. Deze verhuizing is gepland. Onze vaste basis moet de Markt worden.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Kunst en brocante ook op Hemelvaartsdag in Geleen

Morgen op Hemelvaartsdag zijn we open van 12-16 uur. Gravenstraat 9 Geleen. Op de Markt is de wekelijkse Kunst en Brocante markt. Info markt vind je hier.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geleen!

 
Vandaag de eerste “gewone” zaterdag van expo Build/Rebuild in Gravenstraat 9, Quartier Geleen. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 12-16 uur. Het aantal bezoekers op de door de weekse dagen was bescheiden, maar deze zaterdag kwam de loop er mooi in. Uiteindelijk op deze dag 75 bezoekers en veel goede gesprekken. Jeroen Wesseling, een van de deelnemende kunstenaars, trad nog een paar keer op als straatmuzikant.

Tijdens de gesprekken kwam een thema vaak terug. Mensen kenden geen kunstenaars in Geleen. Nu kennen wij die natuurlijk wel. We werken graag mee aan het bekender maken van deze Geleense en andere kunstenaars. Later op de dag liep Harry Schroen binnen. Een bekende kunstenaar met Geleense roots, maar nu woonachtig in en werkzaam vanuit Spaubeek. In het gesprek met Harry concludeerden we samen dat er zeker veel kunstenaars uit Geleen zijn. Ze wonen en werken nu alleen (even) ergens anders đŸ˜‰

We nemen Geleen mee als een van de expothema’s voor de volgende maanden.

GeĂ¯nteresseerd? Kom dan lekker kijken   in Gravenstraat 9, dinsdag t/m zaterdag van 12-16 uur.

De foto is een portret gemaakt door een van onze kunstenaars Ismael Riga. Een portret van ..?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Verbindende opening expositie Build/Rebuild Quartier Geleen

    

Vandaag opende Quartier Geleen de eerste maandexpositie in Gravenstraat 9. In de ochtend bouwden de 10 deelnemende kunstenaars met medewerkers van Quartier Geleen deze bijzondere Build/Rebuild expo op. Deze expo is de hele maand mei te zien van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Rond 13.00 uur sprak wethouder Lebens een kort openingswoord. Daarna werd een silhouette van hem getekend. A.s. dinsdag 5 mei wordt dit kunstwerk verder afgemaakt.

De openingshandeling was bewust bescheiden gehouden. Vanaf 1 juni werkt Quartier Geleen namelijk vanuit panden aan de Markt. O.a. het oude pand van Hendriks. Vanuit deze locatie kan langer gewerkt worden aan de uitbouw van Quartier Geleen en activiteiten op straat. In principe tot april 2016. De Markt wordt hierdoor een levendige verbinding tussen de Hanenhof en het “plein”. Begin juni zal daarom een grotere openingsactiviteit worden georganiseerd op de Markt.

De opening van Build/Rebuild was succesvol. Een kleine 100 bezoekers bezochten deze eerste dag. Deelnemende en bezoekende kunstenaars legden contacten met elkaar en bespraken nieuwe plannen. De eerste stap naar interessante, nieuwe verbindingen. Later meer.

Binnenkort zullen we vertellen wat het thema wordt van de juni expositie. De oproep voor deelnemers volgt dan ook. Dit is trouwens een vaste werkwijze: maandthema bepalen en dan een open oproep voor deelnemers. Daarnaast kun je altijd je interesse uiten om mee te doen. Stuur dan een mail naar quartiergeleen@gmail.com. 

Verder willen we hier ook graag onze dank uitspreken voor de technische ondersteuning door Cultuurwerkplaats Zeezicht.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Start Build/Rebuild 2 mei

 
Morgen starten we in Gravenstraat 9 met de maandexpositie Build/Rebuild. Open van dinsdag t/m zaterdag van 12.00-16.00 uur. 

Morgen vanaf 13.00 start live performance, muziek en opening door wethouder Lebens.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Impressie voor Koningsdag

      

Morgen, tijdens Koningsdag Geleen, zijn we open van 13.00 – 15.00 uur. Ter kennismaking. Tot dan.

Tijdens deze uren kunst van Ans van de Bergh en zeepjes van Mieke Pennings. Ook komen een paar andere deelnemers aan de mei-expositie al inrichten.

Benieuwd? Loop gerust binnen. Ook wanneer je deel wilt nemen en voor extra info over het totaal project.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie